karakter – Doggie Doodle

Karakter

Aandacht

Een Australian Labradoodle is een vriendelijke sociale hond die veel nood heeft aan menselijke aandacht. Ze houden van veel oogcontact en doen er alles aan om je aandacht te krijgen.
Het zijn honden die de mensen heel goed aanvoelen en die je altijd willen opvrolijken of troosten.

spelen – Doggie Doodle
spelen – Doggie Doodle

Spelen

Ze zijn energiek en speels en staan direct klaar om met je te stoeien. Voor de kinderen zijn ze de beste speelkameraad. Als de kinderen buiten spelen, zullen ze altijd willen meedoen. Onze hond Beau bijvoorbeeld springt zelf mee met de kinderen op de trampoline. Ook een spelletje voetbal of tikkertje zullen ze niet afslaan. Het maakt niet uit waar of wat de kinderen spelen, ze willen er altijd bij zijn.

Ideale therapie- of begeleidingshond

Ook voor kinderen met een beperking (bv. autisme/ASS en/of ADHD) zijn zij de ideale vriend. Dit is één van de belangrijkste redenen dat wij voor een Australian Labradoodle hebben gekozen. Deze kinderen hebben het zeer moeilijk met het leggen van sociale contacten en het uiten van hun gevoelens. Omdat deze honden zo graag meespelen, zijn ze vanzelf een ideale therapie- of begeleidingshond.

Als je naar die oogjes kijkt, dan wéét je toch dat het karakter goed is, dat ze zin hebben om te spelen, dat het trouwe honden zijn, dat ze aanvoelen als je hulp nodig hebt! Wil je ook zo’n beste vriend fokken om anderen te helpen aan een lieve viervoeter of therapiehond? Neem dan gerust contact met ons op.